Skip to content
Slovakia Hildegard
  • Úvod
    • O nás
    • Sv. Hildegard
  • Ako začať
    • Hildegardin program zdravia
    • Princípy liečby
  • Zázrak špalda
    • Špalda – základ zdravej výživy
    • Špalda podľa Dr. Hertzku
    • Výroba
    • Zloženie
    • Výhody
    • Špalda pre zdravie
    • Kváskový chlieb
  • Poradňa
    • Individuálna poradňa
    • Kde kúpiť
    • Semináre
    • Kontakt
  • Blog
    • Úvod
    • Filozofia a vízie sv. Hildegard
    • Lekári píšu
    • Bylinky
    • Aktívny pohyb
    • Zaujímavosti
    • Každý deň je požehnaním
    • Recepty sv. Hildegard
  • E-shop
  • Galéria
    • Podcasty
    • Prosba za uzdravenie
    • Cvičenie
    • Pobyty
    • Priatelia sv. Hildegard
    • Potraviny a recepty
Site Search

Kváskový chlieb

Kváskový chlieb

Asi nie je rozšírenejšie a známejšie jedlo ako obyčajný chlieb.  V každom obchode  nájdeme niekoľko druhov- biely, čierny, celozrnný, zemiakový… Nie každý je však nášmu zdraviu nápomocný.

Chceli by sme Vám povedať pár slov o chlebe upečeného z kvásku , ktorý je pre naše zdravie prospešný.

Má dlhoročnú,  viac ako 4 000 ročnú históriu. Kysnutie cesta zabezpečuje kvások, ktorý je pripravený len z vody a múky, prirodzeným procesom mliečneho kvasenia, bez použitia droždia. Používanie kvásku v poslednom období prudko vzrastá.

Kváskový chlieb je ľahšie stráviteľný, kyselina mliečna vytvára typickú chlebovú arómu a prirodzene chlieb konzervuje, preto má kváskový chlieb lepšiu trvanlivosť a nepodľahne rýchlo plesniam, Čerstvo upečený chlieb je sterilný, má mäkkú, no mierne gumennú konzistenciu a  mierne kyslastú chuť. Jeho kôrka chráni hydratáciu striedky, vo forme  vydrží aj týždeň bez toho, aby pripomínal piliny. Netreba však zabúdať, že chlieb (akýkoľvek) treba jesť až po jeho úplnom vychladnutí.

Kváskový chlieb zo špaldovej múky je  zdraviu prospešný a jeho konzumácia podporuje zdravú črevnú mikroflóru, je úplne bez chémie, bez rôznych prídavných látok, odkysľuje organizmus,  pečivo z nej výborne chutí a dokonale vonia.  Probiotické kultúry posilňujú imunitu, zlepšujú peristaltiku čriev, predchádzajú zápche, posilňujú črevnú mikroflóru.
Má približne rovnakú kalorickú hodnotu ako chlieb z droždia, avšak má nižší glykemický index.

Z našej 100% čistej špaldovej múky odrody- Oberkulmer Rotkorn,  vyrába špaldový chlieb sv. Hildegard,  pekáreň v Oravskej Polhore  / www.kvaskovechleby.sk   /

V súčasnej dobe však nemôžeme garantovať bezproblémový priebeh u celiatikov a alergikov na pšenicu vzhľadom k tomu, že  pekáreň sa nemôže špecializovať výlučne na túto špaldovú múku. Ale  všetkým ostatným tento chlebík vrelo doporučujeme.

 

Dobrú chuť

 

 

 

, meniny má Marián

Kategórie

  • Úvod
  • Filozofia a vízie sv. Hildegard
  • Lekári píšu
  • Bylinky
  • Aktívny pohyb
  • Zaujímavosti
  • Každý deň je požehnaním
  • Recepty sv. Hildegard

Myšlienky múdrych ľudí

Lunárny kalendár

Sledujte nás

  • Úvod
  • Ako začať
  • Zázrak špalda
  • Poradňa
  • Blog
  • E-shop
  • Galéria

Kontakt

Slovakia Hildegard s.r.o.
Bratislavská 1
010 01 Žilina
Slovensko

IČO: 50838482
DIČ: 2120493551
IČ DPH: SK2120493551

Manažér prevádzky
Telefón: +421 918 891 290
Email: objednavky@slovakia-hildegard.sk

Poradňa
Telefón: +421 918 729 243
Email: poradna@slovakia-hildegard.sk
Otváracie hodiny: na objednávku

© Slovakia Hildegard s.r.o., Autorské práva vyhradené

Ochrana osobných údajov

Design by Avasoft
Theme by Colorlib Powered by WordPress
  • Instagram
error: Obsah je chránený proti kopírovaniu.